Ingredience:
800 g pražmy, sůl, pepř, 2 lžičky citrónové šťávy, 8 snítek šalvěje, 1 cibule, 2 kiwi, 1 mango, 1 nakládaná okurka, 2 lžíce másla, 250 ml zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, olej na potření alobalu, 2 lžíce olivového oleje
Příprava:
Ryby omyjeme zvenku i uvnitř, osušíme, smícháme sůl s pepřem a citrónovou šťávou a vetřeme do ryb. Snítky šalvěje omyjeme, osušíme a vsuneme do ryby. Cibuli a ovoce oloupeme a spolu s nakládanou okurkou pokrájíme na kostičky. Rozpálíme na pánvi máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené ovoce a okurku, přilijeme vývar a trochu povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu a omáčku, podle potřeby dochutíme.
Rozehřejeme gril. Alobal potřeme olejem. Rybu potřeme olivovým olejem a položíme na alobal. Grilujeme na každé straně 10 minut. Nakonec grilujeme ještě 4 minuty bez alobalu. Pikantní omáčku přidáváme v malém množství na talíř k rybě a podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.