Ryby omyjeme, osušíme a vykostíme následujícím způsobem: Vykuchaného sledě dáme na pracovní plochu břišní dutinou dolů. Jemně, ale pevně tlačíme na páteř po celé její délce, a tak rybu zplošťujeme. Pak ji otočíme a zajedeme palci po kosti na obou stranách páteře, abychom ji uvolnili. Páteř vyjmeme v jednom kuse se všemi kostmi a uštípneme ji asi 2,5 cm od ocasu. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Když je cibule měkká, ale ještě nezačala hnědnout, přidáme houby a dusíme 3-4 minuty. Jakmile změknou, přidáme citronovou šťávu a kůru, nadrobno nakrájenou petrželku, tymián a čerstvou housku (nakrájenou na malé kostičky). Osolíme a opepříme. Rozvařenou rybu položíme masem vzhůru. Na každého sledě rozložíme odpovídající část nádivky a stočíme od hlavy k ocasu. Abychom zabránili rozbalení závitku, zapíchneme zbytek páteře u ocasu do masa. Závitky dáme do ohnivzdorné mísy vymazané máslem, zakryjeme alobalem a pečeme asi 35 minut. Když je maso na dotek pevné, závitky vyjmeme a podáváme horké, ozdobené plátky hub, petrželkou a kolečky citrónu.

Tvorba webových stránek: Webklient