Ingredience:
4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 4 oškrábané, očištěné a vykuchané parmice (cca po 300 g) – vykostěné a bez hlavy, 2 silné plátky parmské šunky rozkrojené po délce (nebo bavorské šunky), 700 g vařených brambor nakrájených na plátky nebo na kostičky, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky, 8 vypeckovaných černých oliv nakrájených na plátky, 2 lžíce čerstvé strouhanky z bílého nebo černého pečiva.
Příprava:
Ve velkém mělkém pekáči smícháme olej, citrónovou šťávu, česnek, sůl a trochu pepře. Přidáme parmice a ze všech stran je obalíme v marinádě. Zakrytý pekáč dáme na 2 hodiny do chladničky. Po půlhodině zapneme troubu na 180 °C. Marinádu slijeme a uschováme. Do každé ryby vložíme plátek parmské šunky. Brambory promícháme s petrželkou a polovinou marinády a rozložíme je kolem ryb. Ryby posypeme plátky oliv, přelijeme je zbývající marinádou a zasypeme strouhankou. V troubě pečeme 20-25 minut. Jakmile je ryba hotová, obložíme ji brambory a podáváme.