Ingredience:
500 g divokého aljašského lososa, 150 g čerstvých zelených fazolových lusků, 1 červená cibule, 2 rajčata, 2×300 g plechovky směsi fazolí, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy nebo bílého vinného octa, špetka moučkového cukru, sůl a čerstvě mletý černý pepř, čerstvá petrželka na ozdobu.
Příprava:
Rozmrazeného lososa osušte a vařte v páře po dobu 10 minut nebo opečte na pánvi z každé strany 3-4 minuty. Odstraňte kůži, popřípadě vykostěte, vidličkou rozdělte lososa na větší kusy. Dejte stranou.
Zelené fazolové lusky vařte na skus v mírně osolené vroucí vodě po dobu 3-4 minuty. Mezitím ve velké míse smíchejte na dresink olivový olej a citronovou šťávu nebo ocet. Přidejte špetku cukru, sůl a pepř.
Dobře osušte fazolové lusky a přidejte je zatepla k dresinku. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli, nakrájená rajčata a směs fazolí. Opatrně vmíchejte kousky lososa. Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.